Hundrelation_Vit_Horizontal@2x

inhyrd instruktör

fördjupad raskunskap

Fördjupad Raskunskap är framtagen för att ge alla som arbetar med hundar en bred kunskap om hur olika rasgrupper skiljer sig i vissa nedärvda beteenden, beroende på deras olika arbetsbakgrund.
 
Kursen är för dig som arbetar med hund tex. hundinstruktör, hundtrimmar, hundpensionat, hunddagis, djurvårdare, veterinär, fysioterapeut, rehab personal m.m.
 
Kursinnehåll
Vi utgår från en indelning som baseras på hundtypernas ursprungliga arbetsuppgifter och går igenom deras karaktäristiska beteenden utan att fördjupa oss i enskilda raser.
Vi ger praktiska träningstips, allmänna råd och diskuterar vad du bör tänka på vid uppfostran och vardagslydnad av olika hundtyper.
 
Vad kursdeltagare sagt om kursen
”Bra att ha hundarna indelade i grupper efter deras ursprungliga arbetsuppgifter”
 
”Jag har fått förklaring på varför vissa hundar inte vill göra vissa moment”

 
”Jag fick förståelse för olika hundbeteenden man sett och inte förstått bakgrunden till”
 
”En kurs för alla hundklubbar
– borde vara ett måste”


Presentation av instruktören
Annelie Isaksson har varit instruktör sedan tidigt 80-tal, tävlat brukshundar, fött upp flera raser under ca 30 år, utbildad ringsekreterare, har instruktörsutbildningar, ringsekreterarutbildningar och är aktiv i olika rasklubbar. Till vardags arbetar hon som djurlärare, med inriktning hund på Tenhults Naturbruksgymnasium.
Annelie har ett brinnande intresse för hundars historia och deras arbetsbakgrund kopplat till beteende och behov. Sedan mitten av 90-talet har hon hållit kurs i fördjupad raskunskap, en utbildning Åsa Ahlbom och Agneta Geneborg startade under tidigt 90-tal, Annelie har idag haft ett 50-tal sådana kurser. Hon är även medförfattare till rasboken Din hund, utgiven på Bonniers förlag första gången 2008.
 
När: Lördag 23/5 och Söndag 24/5
Tid: 9:00 – 17:00
Plats: Hundrelations träningshall
Södra Västeråsvägen 4
734 51 Kolbäck
 
Pris: 3 000 :- fika, smörgås och kurskompendium ingår
Antal platser: 20 st
 
Anmälan sker till info@hundrelation.nu senast 22/4, informera om eventuella allergi.
 
Funderar du på att ta med hunden eller ej? Träningshallen är på 80 kvm så det kan bli trångt, anser du att din hund klarar av att vara passiv under längre tid och inte stör är hunden välkommen, vet du med dig att hunden inte gör det är det bäst den stannar hemma för hundens egna välmående. Det kommer inte ske någon träning med hund under kursen.
 
Förslag på boende om du kommer långväggars som tar emot hund:
http://www.stromsholmsvandrarhem.com/
https://hemtillgarden.se/
https://www.sorgarden.com/
 
Förslag på boende som inte tar emot hundar:

https://www.kolbacksgastgivaregard.com/