Hundrelation_Vit_Horizontal@2x

Om hundrelation

Att gå kurs ska vara roligt och lärorikt för både hund och hundägare!

Hos Hundrelation är alla hundar välkomna, vare sig ras/raser, ålder och tidigare erfarenheter. Det ska vara roligt att äga och träna hund. 

Kurserna är individanpassade så att du känner du får den hjälp och tips ni behöver för fortsatt träning hemma. Vi tränar i mindre grupper på max 6 stycken deltagare för att du och din hund ska få den hjälp ni behöver. Kurstillfällena varvas med praktiska övningarna och teori. I vissa kurser kan flera deltagare vara med, dessa kurser är balansboll och dogparkour. 

Hundrelation arbetar för att du och din hund ska ska få ett samspel. Vi får aldrig glöma att en hund är en hund, den är varken varg eller människa utan ska betraktas som en hund. Hundrelation arbetar med postitiv förstärkning, det innebär att att man belönar och uppmuntrar hunden när den utför rätt beteende och ignorerar felbeteende vid inlärning. Med den sortens träning får man en en glad och trygg hund som gärna lyder för att det är roligt. Naturligtvis sätter vi gränser och lär hunden vad som är rätt och fel, men det kan man göra utan bestraffning.

Stor vikt läggs vid att du ska förstå din hund och att ni ska kunna kommunicera och samarbeta med varandra. En bra relation mellan hund och ägare är en grundsten och har man det kan man sen klara det mesta tillsammans. Kommunikation är viktigt, såväl mellan ägare och hund, som mellan ägare och instruktör.

Under vinterhalvåret när det är kallt och mörkt tränar vi inne i vår träningshall och under sommaren är vi ute på ett större grönområde. Inga medlemskort krävs och gratisparkering utanför träningshallen.